rom
Știri
Știri

Dacă doriți ca cartonul să aibă o rezistență ridicată la adeziv, vă rugăm să vă amintiți datele cheie ale formulei adezive

15 Jun, 2024 11:51am
Calitatea adezivului este un factor cheie care afectează rezistența de legare a cartonului ondulat. Selecția și utilizarea adezivilor prin intermediul întreprinderilor de ambalare au devenit raționale și mature, cu o tendință de diversificare, protecție a mediului și prețuri mici. În prezent, principalii adezivi folosiți sunt diverse forme de adezivi de amidon. Adezivii de amidon din grâu, porumb sau cartofi au avantajele unei game largi de materii prime, procesare ușoară, rezistență bună la lipire, rezistență la umiditate și fără poluare secundară. În plus, există alcool polivinilic (PVA) și loțiune de acetat polivinil (loțiune PVAC).

1. Amidonul de porumb poate fi utilizat pentru a pregăti mulți adezivi cu caracteristici de calitate diferite, datorită diferitelor formulări

sub circumstanțenormale, adeziv cu aderență ridicată și o permeabilitate bună produce carton cu o rezistență ridicată la adeziune, în timp ce opusul este adevărat. Cardul produs cu lipici fierbinte are o rezistență mai bună la aderență decât lipiciul rece și este mai pronunțat iarna. Pentru a asigura rezistența la adeziv a cartonului, estenecesar să folosiți materiale brute și auxiliare bune, să reglați raportul adeziv în funcție de situația reală de producție, să controlați timpul de amestecare, să amestecați adezivul uniform și să folosiți o calitate bună a apei cât mai mult posibil .

to reduce costurile, adezivii de amidon ar trebui să fie folosiți cât mai mult posibil în loc de adezivi de rășină sintetică. Amidonul de porumb, de exemplu, poate fi utilizat pentru a pregăti adezivi cu caracteristici de calitate diferite, datorită diferitelor formulări. Acest tip de adeziv este obținut din substanțe precum apă, amidon, hidroxid de sodiu și o cantitate mică de borax prin reacții chimice. Proporțiile pregătite de diverși producători de cutii de cartonnu sunt aceleași. De obicei, într -un raport de apă \/ pulbere de 1: 5, hipoclorit de sodiu, amidon de porumb, hidroxid de sodiu și borax sunt adăugate treptat în mod ordonat în funcție de originea și calitatea amidonului (substanțele chimice trebuie dizolvate și diluate la celenecesarenecesarenecesare concentraţie). După agitarea uniformă și mai multe ajustări, se poate pregăti adezivul ideal.

2. Procedura și metoda de preparare au un impact direct asupra calității adezivului, iar unele componente au chiar un impact semnificativ. Reducerea vâscozității.

Cantitatea de borax utilizată reprezintă aproximativ 0,5% din cantitatea totală, iar cantitățile excesive sau insuficiente poate duce la o scădere a puterii adezive. și formează o pastă de amidon uniformă, transparentă și lipicioasă cu apă. Cu toate acestea, cantitatea de hidroxid de sodiu trebuie controlată strict. Utilizarea excesivă și alcalinitatea puternică pot deteriora fibrele de hârtie, iar atunci când temperatura relativă a aerului este ridicată, poate determina cutia de carton să absoarbă umiditatea, să se îngălbească și să se degumm; Doza insuficientă poate provoca timpul de oxidare a amidonului prelungit, pasta de amidonneuniformă și scăderea vâscozității. Valoarea pH -ului adezivului preparat ar trebui să fie cuprinsă între 7,5 și 8,5.

Concentrația de hidroxid de sodiu (dizolvat și diluat la 10%) are, de asemenea, un impact semnificativ asupra calității adezivului. Dacă concentrația este prea mare, reacția în timpul gelatinizării este puternică, ceea ce face ca mașina de lipit să scuture lipiciul, ceea ce duce la apariția lipiciului floral pe vârful ondulat al laminului, ceea ce face ca cartonul să se deschidă și să scadă rezistența adezivului .

3. Controlul adezivilor include în principal trei aspecte: vâscozitatea, temperatura gelatinizării și conținutul solid. a face cartonul moale; Când este prea mic, poate provoca, de asemenea, absorbția excesivă a apei și poate duce cu ușurință la pierderea adeziunii, ceea ce duce la o adeziune slabă. În materialul adeziv, cunoscut subnumele de temperatura de gelatinizare. Acest lucru se realizează în principal prin schimbarea timpului hidroxidului de sodiu. Creșterea temperaturii de gelatinizare poate reduce în mod corespunzător cantitatea de hidroxid de sodiu utilizat și invers. prin gelatinizarea adezivă, care este favorabilă legăturii. În general, este 55

57 ℃. Conținutul solid are, de asemenea, un impact semnificativ asupra capacității de legătură, vâscozității și timpului de întărire.

Pentru mai multenevoi personalizate de personalizare, vă rugăm să consultați ingineriinoștri online!

Contactaţi-ne